De Markets in Crypto Assets MiCA-wet staat al enige tijd op de radar van Europese wetgevers. Op 30 juni keurde een grote meerderheid van de Europese landen het basiskader van de nieuwe wet goed. Volgens Berger is er na de eerste publicatie hard gewerkt aan het maken van deze inhoud.
Hoewel de wetgevers het eens waren over het algemene concept van de wet, is er nog steeds geen duidelijk begrip van wat elk onderdeel van het wetsvoorstel zal omvatten. Dit komt omdat de details van het wetsvoorstel niet zijn besproken en wetgevers het nog steeds wijzigen.
Het is onduidelijk of bepaalde niet-fungible tokens, of NFT’s, onder de nieuwe regelgeving van MiCA zullen vallen. NFT’s verschillen fundamenteel van traditionele cryptocurrencies.
Er is aanvullende Europese cryptoregulering nodig via Mica wet
De wet stelt richtlijnen voor elke lidstaat van de Europese Unie als het gaat om cryptocurrency. Deze omvatten richtlijnen voor het uitgeven van stablecoins en het creëren van uniforme licentiesystemen tussen lidstaten. Naar verwachting zullen deze veranderingen het voor bedrijven gemakkelijker maken om in verschillende lidstaten op te starten.
Het is cruciaal om te kunnen onderscheiden wie een cryptotransactie heeft verzonden en ontvangen. Dit geldt bijvoorbeeld voor elke eurotransactie. Bij crypto geldt deze eis niet meer zodra betalingen boven de 1.000 euro komen.
Veel transacties en betalingen van kleine waarde kunnen worden gedaan met crypto die de minimumdrempel niet overschrijdt. Dit stelt mensen in staat om grotere financiële instellingen te omzeilen en de hardere behandeling van de cryptosector door het Europees Parlement te omzeilen.
MiCA vereist dat elk Europees land tegen het jaar 2024 nieuwe wetten maakt die in overeenstemming zijn met zijn normen. Als zodanig moet MiCA vóór dat jaar in heel Europa worden geïmplementeerd.
Geef een antwoord