Hoe verdien ik geld met blockchain games?

Regelmatig verschijnen er nieuwe methoden om op een eenvoudige manier geld te verdienen met crypto. Eerder kwamen altcoins en NFT’s (Non-Fungible Token) hiermee in het nieuws en nu lijkt het er op dat blockchain games een enorme hype aan het worden zijn. Daarmee wordt crypto ineens interessant voor een nieuw publiek: de gamers. In deze blog kun je alles lezen over blockchain games die je in een online casino of via de gamesite kunt spelen. Welke games zijn er, hoe kun je beginnen met het spelen van blockchain games, en met welke risico’s heb je te maken.

Wanneer wordt gesproken van blockchain games?

Het ligt voor de hand dat er bij blockchain games gebruik wordt gemaakt van blockchain technologie. Maar wat is dat precies? In gewone games kun je de tools die je nodig hebt, zoals skins en wapens, kopen met credits of met geld op je account. Bij blockchain games worden deze tools aangeschaft met cryptovaluta.

Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo’n enorme verandering, maar dat is het wel. Want door gebruik te maken van blockchain technologie kunnen tools rechtstreeks worden gekocht bij andere spelers, zonder dat er een spelprovider bij betrokken is. Deze technologie wordt niet alleen bij de nieuw ontwikkelde blockchain games gebruikt, maar ook in bestaande games. Een voorbeeld van een bekende game waarbij gebruik wordt gemaakt van blockchain technologie is Fortnite.

Voorbeelden van speltitels bij de blockchain games

De verscheidenheid aan blockchain games is heel groot. Je hebt keus uit vele titels en er komen bijna dagelijks nieuwe games beschikbaar. De manieren waarop je met blockchain technologie geld kunt verdienen zijn nogal verschillend. Daarom wordt aan de hand van een aantal populaire speltitels uitgelegd hoe dat gebeurt. Je krijgt dan meteen een aardig idee naar welk soort spellen je op zoek kunt gaan.

Axie Infinity

De game Axie Infinity is gebaseerd op Pokemon en is nu al op weg om net zo populair te worden. De game draait om poppetjes, die Axies genoemd worden. In deze blockchain game zijn dat uiteraard gewoon NFT’s. Je kunt deze Axies sparen en er battles mee uitvechten tegen andere Axies. Bij het winnen van een battle zijn beloningen te verdienen, en ook dat zijn weer NTF’s. Naast de battle-modus bestaat er ook een land-modus, Lunacia genoemd.

In de landmodus gaat het over een wereld, die is opgedeeld in stukjes land. Ook dat zijn NFT’s en die kun je dus kopen en verkopen. Op de stukjes land kun je hulpmiddelen en voorraden verzamelen, maar je kunt het land ook gebruiken om er zelf nieuwe hulpmiddelen te maken. Al deze hulpmiddelen zijn ook weer NFT’s en daardoor heb je de mogelijkheid om deze te verkopen. Hoeveel vraag er is naar de landmodus blijkt wel uit de voorverkoop van stukjes land in aanloop naar de introductie van de landmodus. Op de marketplace werden prijzen betaald van liefst 3,4 ETH.

Zed Run

Het thema van Zed Run is de wereld van de paardenraces. In dit spel worden races gehouden met NFT-paarden. Als speler koop je een paard, waar je op inzet en waarmee je gaat racen. De winnaar van een paardenrace wint de prijzenpot, het totaal van de inleg. Er zijn echter ook races waar je gratis aan mee kunt doen met je NFT-paard.

Bijzonder bij Zed Run is, dat je ook met de NFT-paarden kunt fokken. Het zal duidelijk zijn dat de baby’s van succesvolle racepaarden meer waard zijn dan die van paarden die minder vaak winnen. De baby’s kun je gebruiken om er zelf mee te racen, maar je kunt ze ook doorverkopen. Vooral als je baby’s hebt van succesvolle paarden kan daar veel geld mee worden verdiend. Zed Run is heel populair aan het worden. Er zijn hoge verwachtingen over de wijze waarop deze game zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Gods Unchained

Bij Gods Unchained wordt er strijd gevoerd door verschillende goden. Die is een blockchain game die al een behoorlijke tijd bestaat. De goden zijn NFT’s, die stammen uit zowel de Romeinse en Griekse tijd, maar ook uit de Egyptische oudheid en de Scandinavische mythologie.

Als speler voer je de regie over het spel, want jij bepaalt welke goden er tegen elkaar in het strijdperk treden en welke wapens ze mogen gebruiken. De wapens en de goden zijn NFT’s, die je kunt aanschaffen via Immutable X. Een voordeel van Gods Unchained is, dat het spel niet zo duur is. Het is dus een ideale game om kennis te maken met blockchain games.

Hoe begin je met geld verdienen door middel van blockchain games?

Als je enthousiast bent geworden over het idee om geld te verdienen door blockchain games te spelen en daarmee te beginnen, moet je daar stapsgewijs mee starten. In totaal zijn er drie stappen nodig om blockchain games te kunnen spelen. De eerste stap is onafhankelijk van het spel en de tweede en derde stap verschillen per spel, maar het achterliggende principe is overal hetzelfde. Als je het proces eenmaal hebt doorlopen gaat het de volgende keer een stuk sneller.