Wat zijn de overeenkomsten tussen Litecoin en Bitcoin?

Litecoin en Bitcoin lijken veel op elkaar. Met beide cryptomunten kun je snel en eenvoudig betalingen verrichten of ontvangen. Zo zijn beide munten decentraal. Dit betekent dat er bij de transacties van persoon tot persoon geen derde partij betrokken is.
Wat zijn de verschillen tussen Litecoin en Bitcoin?
Natuurlijk zijn er ook een aantal verschillen tussen Litecoin en Bitcoin. Zo vinden transacties bij Litecoin veen sneller plaats dan bij Bitcoin. De transactie blokken worden namelijk vier keer zo snel aangemaakt. Dit komt onder andere door het feit dat Litecoin andere algoritmes gebruikt bij het minen, wat automatisch ook betekent dat je geen Litecoin kunt minen met een Bitcoin miner.

Hoe kun je Litecoin aanschaffen?

Je kunt Litecoin op drie verschillende manieren aanschaffen. Ten eerste is het mogelijk om de munt bij een platform zoals Bitavo of BTC Direct aan te schaffen. In dat geval dien je een account aan te maken op de site. Ook moet je een Litecoin wallet aanmaken, iets waar je doorgaans slechts enkele minuten aan kwijt bent. Tegenwoordig is het aanschaffen van crypto gemakkelijker dan ooit. Zo bieden de meeste brokers iDeal en andere betaalmogelijkheden aan. Aangezien Litecoin transacties zeer snel plaatsvinden, heb je de munten binnen mum van tijd in je wallet.

Litecoin minen

Heb je al wat ervaring in de cryptowereld en wil je graag een stapje verder? In dat geval zou je Litecoin kunnen minen. Daarbij controleert een computer de transacties, die vervolgens in blokken worden gebundeld. Daarna worden de blokken toegevoegd aan de blockchain. Voor het minen is veel rekenkracht nodig. Wie het snelste de berekening weet te maken ontvangt als beloning een aantal Litecoin. Onthoud wel dat je er veel technische kennis voor nodig hebt en dat het investeren in bepaalde apparatuur niet bepaald goedkoop is.