De voor en nadelen van een online wallet

wat zijn de Voor- en nadelen van een online wallet? Een online wallet brengt voor- en nadelen met zich mee. Aan de ene kant is het gebruiksvriendelijk omdat je niets hoeft te downloaden. Je kunt dus meteen je munten opslaan. Een ander voordeel van een online wallet is dat je er vaak meerdere cryptocurrencies in kunt bewaren. In dat geval maak je gebruik van een zogeheten ‘multi currency wallet’. Het is wel zo gemakkelijk en overzichtelijk om op één platform meerdere munten te hebben staan. Bovendien kun je meestal direct handelen op de exchange. Met slechts één druk op de knop koop en verkoop je cryptocurrencies.

Beveilig je online wallet met een wachtwoord

Een online wallet brengt ook enkele risico’s met zich mee. Wees je bijvoorbeeld bewust van het feit dat wie online actief is gehackt kan worden. Het is daarom belangrijk om een online wallet te beveiligen. Sommige crypto investeerders willen geen enkel risico lopen en kiezen daarom voor een desktop en mobiel wallet. Zoals de naam al zegt betekent dit dat je een digitale portemonnee downloadt voor op je computer. Jouw account staat dus niet op een exchange. Het is daarom je eigen verantwoordelijkheid om de desktop/mobile wallet met een wachtwoord goed te beveiligen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel fijn om de touwtjes in eigen handen te hebben!

Plaats een reactie