De verwachtingen van de altcoins in 2021

Een van de belangrijkste factoren van de koersstijging of -daling van altcoins is natuurlijk de bitcoin. Bitcoin is de meest dominante speler in de wereld van cryptocurrency. Bitcoin heeft meestal het grootste gedeelte van de markt in handen en stijgt daardoor vaak sneller dan de andere munten, ondanks dat het allen tegen één is.

Koop altcoins bij LiteBit >>

(bij litebit kun je ruim 50 altcoins kopen en verkopen waaronder de bitcoin, ethereum, ripple en litecoin)

Maar dit is niet altijd het geval. In deze wereld wordt weleens gesproken over het altseason. Dit is de periode dat de waardestijging van de altcoins sneller stijgt dan die van bitcoin. Hierdoor daalt dus de dominantie van Bitcoin. De altcoins worden dan steeds populairder en de waarde van bitcoin zakt dan met diepe dalen in elkaar. Dit kan maandenlang duren.

Er is geen direct uitleg hoe een altseason kan ontstaan. Wel wordt er bijvoorbeeld gekeken naar factoren als dat altcoins zoals ether steeds meer waard worden en dat de groei van zogeheten DeFi’s enorm toeneemt.

Crypto en corona

In de eerste maanden van 2020 bleek er ook een altseason te zijn. Dit had met name te maken met de coronacrisis. Gewone valuta werden steeds minder populair en investeerders zochten daarom naar andere mogelijkheden. Iedereen had rond deze wel in ieder geval één vrij onbekende altcoin waar die in investeerde en er goed geld mee kon verdienen. Hierdoor haalde de koers van de altcoins bitcoin snel in. Vooral in de periode maart tot en met september 2020 was er sprake van een altseason.

De waarde van de altcoins heeft dus een enorme afhankelijkheid op die van de bitcoin. Als deze om wat voor reden dan ook inzakt, is dit een perfecte kans voor altcoins om in waarde te stijgen.

De verwachting per altcoin

Het is onmogelijk om voor iedere altcoin of voor altcoins in het algemeen een verwachting te schrijven, omdat het er zoveel zijn en deze allemaal op een andere manier werken. Daarom worden er hieronder drie van de bekendste altcoins toegelicht en wat onze verwachtingen zijn voor 2021.

Ethereum

Ethereum was de grote cryptohype van 2016 en 2017. Zo beetje ieder project maakte gebruik van het systeem en de munt ether. Ethereum is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een ETH 2.0, een vernieuwde versie van de service om alle activiteiten te kunnen ondersteunen. Dit is met het huidige systeem wat lastiger. Het heeft even geduurd vanwege onder andere veel tegenslagen, maar het ziet er nu echt naar uit dat het systeem er in 2021 aankomt.

Daarbij kun je in dit systeem je ether tijdelijk vastzetten. Dit zal waarschijnlijk een jaar lang mogelijk zijn. Over deze vastgezette ethers kun je dan rente krijgen. Daarbij wordt het aanbod ether hierdoor kleiner, waardoor de waarde tijdelijk sterk wordt verhoogd.

Ripple

2020 was geen goed jaar voor Ripple en diens cryptomunt XRP. Het presteerde als een van de slechtste altcoins dit jaar, wat mede kan komen doordat de munt afhankelijk is van duurzame partnerschappen. Wel kon Ripple goed profiteren van de winstgevendheid van MoneyGram. Hierdoor kon het dit jaar toch weer in waarde stijgen.

Litecoin

Litecoin is continu bezig met zichzelf te verbeteren en 2021 staat al volgeboekt met aanpassingen. Zo wil de altcoin zich meer richten op het aanbieden van betere privacybescherming tijdens de transacties. Als dit doorzet, is de kans groot dat het terrein wint van andere altcoins op dit gebied, zoals Zcash en Monero.

De beste manier

Let op, deze verwachting zijn niet bedoeld als advies. Het zijn vooral verwachtingen en omdat cryptocurrencies sterk onderhevig zijn aan waardeverandering kun je deze punten niet met zekerheid zeggen. Doe daarom meer onderzoek voordat je investeert in deze en andere vormen van altcoins.

Plaats een reactie