Wat zijn de risico’s aan virtueel geld als cryptocurrency?

Cryptocurrencies zijn anoniem. Virtuele valuta worden niet uitgegeven door centrale banken of erkende uitgevers van elektronisch geld. Er is vandaag geen regulering van virtuele valuta. Dit is niet het geval bij uitgevers van virtuele valuta, beurzen, internetplatforms of digitale portemonnees die virtuele valuta gebruiken voor betalingen.

Risico’s samengevat:

  • Prijsschommelingen van meer dan 30% op één dag zijn geen uitzondering. De overheid heeft geen toezicht op de wisselkoers van virtuele valuta.
  • In tegenstelling tot elektronisch geld heeft virtuele valuta geen wettelijke garantie dat het direct kan worden ingewisseld voor zijn oorspronkelijke waarde.
  • Tegoeden op spaarrekeningen, of tegoeden belegd op kasbons of termijnrekeningen, zijn in principe beschermd door de overheid tot een maximum van 100.000 euro per financiële instelling en per persoon. Deze bescherming bestaat niet voor investeringen in virtuele valuta.

Plaats een reactie