Legalisering van crypto in Rusland

Rusland is van plan om naast bitcoin ook cryptomining en -verkoop te legaliseren.

Op 17 november werd een wetsvoorstel ingediend om cryptocurrency-mining en de verkoop van de opbrengst ervan goed te keuren. Elke mijnbouw van digitale valuta kan worden verkocht door de persoon die de mijnbouw heeft uitgevoerd. Elk gebruik van Russische informatie-infrastructuur moet echter worden vermeden bij het uitvoeren van transacties met deze digitale valuta. Dit komt door het feit dat transacties met deze valuta’s moeten worden uitgevoerd binnen het gevestigde juridische kader van een experimenteel rechtssysteem.

Op welk moment gaat nieuwe wetgeving in Rusland in?

Volgens het document van de Centrale Bank van Rusland van 7 november bereidt het land zich voor om digitale financiële activa op hun markten te introduceren. Dat heeft Anatoly Aksakov, voorzitter van de Duma Financial Markets Committee, bekendgemaakt. De Moscow Exchange heeft namens de Centrale Bank een wetsvoorstel opgesteld om de handel in digitale financiële activa in september mogelijk te maken. Ze verwachten dat het wetsvoorstel alle drie de parlementaire lezingen in december zal doorstaan ​​en op 1 februari in werking zal treden.

Het voorstel bevat een lijst met definities voor mijnbouwpools en cryptocurrency-mining. Het verbiedt ook reclame voor crypto in Rusland.

Zodra de wet is aangenomen, zal er een Russisch platform voor de verkoop van cryptocurrency worden gecreëerd. Hierdoor kunnen Russische mijnwerkers buitenlandse platforms gebruiken om cryptocurrency te verkopen; Russische valutacontroles en -regelgeving zouden echter niet van toepassing zijn, aangezien die informatie aan de Russische belastingdienst zou moeten worden gerapporteerd.

Plaats een reactie