Wat is een bitcoin exchange?

Een bitcoin exchange of beurs is een digitale marktplaats waar handelaren bitcoins kunnen kopen en verkopen met verschillende fiatvaluta’s of altcoins. Een bitcoinvaluta ruilbeurs is een online platform dat optreedt als tussenpersoon tussen kopers en verkopers van de cryptocurrency.

Bitcoin-uitwisselingsplatforms brengen kopers en verkopers bij elkaar. Net als op een traditionele effectenbeurs kunnen handelaren ervoor kiezen om bitcoin te kopen en verkopen door een marktorder of een limietorder in te voeren. Wanneer een marktorder wordt gekozen, machtigt de handelaar de beurs om de munten te verhandelen tegen de best beschikbare prijs op de online marktplaats. Met een limietorder geeft de handelaar de beurs opdracht de munten te verhandelen voor een prijs onder de huidige vraagprijs of boven de huidige biedprijs, afhankelijk van of hij koopt of verkoopt.

Plaats een reactie