Gevolgen Amerikaanse inflatie voor rente en altcoin koersen

In juni 2022 steeg de Amerikaanse inflatie tot 9,1 procent, het hoogste in meer dan 40 jaar. Dit geeft aan dat de komende maanden moeilijk zullen zijn voor zowel Amerika als de rest van de wereld. Mohamed El-Erian schreef in de Financial Times dat de meest kwetsbare delen van de samenleving de gevolgen van deze hoge inflatie zullen voelen en dat de Federal Reserve vanwege dit hoge aantal geen controle heeft. De Federal Reserve probeert al maanden de inflatie onder controle te krijgen door de rente te verhogen, maar de inflatie in Amerika is met 9,1% per jaar nog steeds hoger dan verwacht. Het is zelfs hoger dan de 8,8% die werd voorspeld.

Angst voor inflatie

Veel mensen buiten de Fed zijn verrast door dit inflatiepeil, ondanks wat de Fed probeerde te doen om het onder controle te krijgen. De Federal Reserve is sindsdien weer begonnen met het proberen de angst van de mensen over inflatie weg te nemen, ondanks het feit dat het een zaak van korte duur zou zijn. De Federal Reserve en andere centrale banken moeten ervoor zorgen dat het publiek kalm blijft. Als mensen te horen krijgen dat er al rotzooi op de vloer ligt, is hun zelfvertrouwen weg en raken ze in paniek. Nu lijkt het erop dat het enige wat de Federal Reserve kan doen de mensen kalm houden. Door de inflatie verliezen veel mensen de controle over hun financiën. De Federal Reserve zal agressief moeten reageren op inflatie omdat de delen van de bevolking die het nu al niet goed doen geen uitweg meer hebben. Als ze dat wel doen, kan dat leiden tot een recessie in de economie.

Rente verhoging?

De Federal Reserve bepaalt de kosten van dollars. Als ze de rente verhogen en dollars duurder worden, komt de economie onder druk te staan en daarmee de koersen van bitcoin en altcoins. De Federal Reserve moet de goede plek vinden tussen het onder controle houden van de inflatie en het bloeiend houden van de economie, zodat er geen recessie optreedt. De Federal Reserve gaat de komende maanden het lot van de financiële markten bepalen. De toewijzing van de bitcoin-prijs wordt met de dag moeilijker, maar dat zegt niets.

Methode

Plaats een reactie