Colombia lanceert zijn eigen digitale coin

Colombia is van plan een digitale valuta in te voeren om de bewegingen van burgers gemakkelijker te kunnen traceren en om te voorkomen dat mensen belasting ontwijken. De regering zal contante transacties van meer dan $ 2.400 of meer dan 10 miljoen Colombiaanse peso’s niet toestaan.

Colombia heeft zijn eigen digitale valuta gelanceerd.
De Colombiaanse belastingdienst DIAN wordt geleid door Luis Carlos Reyes. Onlangs kondigde hij aan dat de Colombiaanse regering zeer binnenkort haar eigen digitale valuta zal lanceren. Veel landen proberen het geldverkeer in hun economie te beheersen en te begrijpen door een deel van hun economie te digitaliseren.

President Gustavo Petro wil een digitale valuta in Colombia introduceren om transactiegeschiedenissen te traceren, zegt Reyes. Deze valuta zou helpen voorkomen dat handelaren belastingontduiken door contant geld te gebruiken in plaats van banksystemen. Belastingontduiking in Colombia wordt geschat op tussen de 6% en 8% van het BBP van het land.

Plaats een reactie