Finfluencers in België kan gevaar zijn voor jonge cryptobeleggers

Een redactioneel artikel in De Tijd stelt dat de VRT Max-documentaireserie FIRE: Early Retirement een gemiste kans is om goede financiële educatie te geven. Charlotte Van Brabander – een van de mensen die in de serie te zien is – is het echter niet eens met dit sentiment. Ze is van mening dat de show laat zien wat momenteel relevant is. Als gevolg hiervan heeft FIRE: Early Retirement nogal wat opschudding veroorzaakt bij kijkers en mensen in de financiële sector.

Een groeiende beweging is het acroniem FIRE, dat staat voor ‘financiële onafhankelijkheid en vervroegd pensioen’. Veel mensen in deze beweging hopen vervroegd met pensioen te gaan door snel een aanzienlijk bedrag te verdienen – meestal via cryptocurrency, luxe onroerend goed in Dubai of andere twijfelachtige investeringen. Een documentairereeks getiteld “FIRE: Early Retirement” volgt een groep individuen die deze doelen nastreven. Deze serie is beschikbaar op VRT MAX, een streamingplatform.

Wat is een finfluencer?

Influencers zijn mensen die een grote impact hebben op anderen.
Finfluencers zijn influencers die zich richten op financiële onderwerpen zoals cryptocurrency, investeringen en persoonlijke financiën. Ze maken video’s en berichten op sociale media-websites zoals YouTube, Facebook, Instagram en TikTok.

Plaats een reactie